20.11.2013

Frankrike, Hellas, Kroatia og Portugal med play-off triumfer i Europa

Foto: AFP/Fifa
Det ble en høydramatisk aften da de fire siste europeiske VM nasjonene skulle avgjøres.

Det var Zlatan mot Ronaldo i Stockholm. Etter 1-0 til Portugal i Lisboa, hadde Sverige gode muligheter for å nå Brasil. Men det ble tøft da Ronaldo sendte Portugal i føringen rett etter pause. Men svenskene kom sterkt tilbake. Ledet av sin store stjerne, snudde de kampen. Zlatan satte selv inn begge scoringene. Men det var Ronaldo som skulle få siste ordet. To mål på to minutter avgjorde og Portugal vant 3-2 på Friends Arena og 4-2 sammenlagt.

Island og Kroatia spilte målløst i den første kampen i Reykjavik. Det var dermed åpent før returoppgjøret i Zagreb. Hjemmelaget tok ledelsen ved Bayern stjernen Mario Mandzukic etter snaue halvtimen. Ti minutter senere ble samme mann utvist. En scoring fra kaptein Darijo Srna i starten av andre omgang, roet nervene hos hjemmefansen. Island maktet aldri å score og Kroatia er dermed klar for Brasil

Frankrike hadde et vanskelig utgangspunkt etter 0-2 tap i Ukraina. Les Bleus kom imidlertid fryktinngytende tilbake og vant 3-0 hjemme i Paris. Frankrike ble med dette første nasjon noensinne som har klart å vinne et play-off oppgjør etter å ha ligget under med to mål fra den første kampen.

Hellas hadde 3-1 med seg til Romania fra hjemmeoppgjøret i Pireus. Grekerne tok også ledelsen i Romania, men hjemmelaget kom tilbake i andre omgang. Rumenerne maktet imidlertid kun en scoring og gjestene går til VM med 4-2 sammenlagt.

Les mer om play-off matchene og se hvilke nasjoner som er VM klare

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar